Toilet verstopt?


Van alle mogelijke verstoppingen in de woning, is een verstopt toilet toch wel de grootste nachtmerrie. Buiten het niet gebruik kunnen maken van het sanitair is het vaak ook een onsmakelijke verstopping. Graag geven wij u advies en tips om een verstopt toilet te

voorkomen, maar ook hoe de verstopping zelf te verhelpen of met hulp van de ontstoppingsdienst.


De oorzaken van een verstopt toilet


Het doorspoelen van producten die niet voor het riool bedoeld zijn is de grootste oorzaak van een verstopping. De grootste boosdoeners zijn de vochtige doekjes, tampons, maandverband, etensresten etc. … allemaal niet geschikt om door het toilet te spoelen.


Maar een verstopt toilet kan ook veroorzaakt worden door externe factoren, zoals een verbouwing of renovatie van de afvoer. Beschadiging van het riool door werkzaamheden, slijtage of een verstopping van het riool buiten de woning. Een beginnende verstopping veroorzaakt door invloeden van buitenaf wordt niet altijd gelijk opgemerkt, maar begint met het slechter weglopen van het water.


Toilet verstopt, zelf proberen of ontstopper bellen


Het is niet de meest smakelijke klus, maar in sommige gevallen kunt u een verstopt toilet zelf ontstoppen;


• Is het toilet verstopt door een groot object, zoals speelgoed of een wc-rol, dan kan dit vaak vrij makkelijk verwijderd worden. Met een rubberen keukenhandschoen of een vuilniszak om uw hand voor de hygiëne kan dit uit het toilet gepakt worden.


• Afwasmiddel en water in het toilet kan een verstopping veroorzaakt door vetresten verkleinen, waardoor deze met een beetje geluk weg kan spoelen. Gebruik dan warm water en nooit kokend water, dat kan het glazuur in het toilet beschadigen.


• Een “ouderwetse” plopper kan door duw- en trekbewegingen een vacuüm creëren, waardoor de verstopping soms los kan schieten.


Gebruik liever geen chemische wc-ontstoppers, deze zijn agressief voor de leidingen, waardoor deze sneller zullen slijten. Als bovenstaande oplossingen niet werken, dan is het tijd om een professionele ontstoppingsdienst in te schakelen. Wij maken graag een afspraak voor u en zijn telefonisch bereikbaar op 085-2505218 ! Of vraag een ontstopping aan via ons aanvraagformulier. U krijgt dan in maximaal 2 kantooruren (7 dagen per week) antwoord!


Hoe lost een professionele ontstopper het op?


Ontstoppen van het toilet onder hoge druk

De ontstopper zal vaak gebruik maken van een professionele hogedrukspuit om het toilet te ontstoppen. Doordat de hoge druk in de afvoer wordt gespoten, kan de verstopping loskomen en het toilet weer doorspoelen. De werkwijze met de hoge drukspuit is geschikt voor beginnende en hardnekkige verstoppingen.


Ontstoppen van het toilet met een machinale rioolveer

Een machinale rioolveer is een ontstoppingsveer, die met draaiende bewegingen door de afvoer wordt geleid. Onderweg zal de veer alle verstoppingen vermorzelen, waardoor de afvoer weer vrij is en het water weer kan worden doorgespoeld.


Wat kost het ontstoppen van het toilet?

Ontstopping.nl hanteert een vast tarief voor het ontstoppen van het toilet. Deze kunt u nalezen op onze tarievenpagina, dan weet u precies waar u aan toe bent!