Verstopte regenpijp


Een verstopte regenpijp wordt vaak pas ontdekt als de dakgoot geen water meer kan afvoeren en gaat overlopen. Deze verstoppingen kunnen leiden tot lekkage en waterschade aan de gevel, wat uiteindelijk schimmel en vochtproblemen kan opleveren in de woning.


Merkt u dat de dakgoot of regenpijp verstopt is, dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten verhelpen. Naast het risico op waterschade aan de gevel en in de woning, kan een verstopte regenpijp ook een risico zijn op schade aan de dakgoot zelf. Als het vuil en hemelwater niet meer kan weglopen, kan de dakgoot te zwaar worden en bezwijken met schade aan de gevel als gevolg.


Het ontstoppen van de regenpijp


Allereerst zal de ontstopper lokaliseren waar het probleem zich precies bevindt. Afhankelijk van waar de verstopping zit, zal deze met een trekveer of onder hoge druk kan worden verwijderd.


Als het niet duidelijk is waar de verstopping precies zit, dan kan de blokkade eventueel opgespoord worden met behulp van een camera-inspectie.


In uiterste gevallen is de verstopping in de regenpijp zo hardnekkig, dat de regenpijp deels moet worden afgebroken. Het verstopte deel van de regenpijp wordt dan verwijderd en hersteld met een reparatie mof.


Voorkom verstopping van de regenpijp


Om verstoppingen aan de regenpijp in de toekomst te voorkomen, is het belangrijk om de dakgoot regelmatig te checken op bladeren, takjes of eventueel nestmateriaal. Houd er wel rekening mee dat het werken op hoogte risico’s met zich meebrengt en het om veiligheidsredenen verstandig is om een specialist in te schakelen.


Naast het regelmatig laten reinigen van de dakgoot is ook het plaatsen van een bladvanger een goede optie om verstoppingen in de toekomst te voorkomen.


Een afspraak maken met de ontstopper?


U kunt ons contactformulier invullen, dan plannen wij zo spoedig mogelijk een afspraak voor u in met een ervaren ontstopper. Liever telefonisch contact? Bel dan 085-2505218.