Ontstoppen gootsteen


Een gootsteen raakt snel verstopt door voedselresten, vet en vuil met alle gevolgen van dien. Een lekkage, overstroming of een muffe rioollucht vanuit de gootsteen. Alle huis-tuin-en-keukenmiddeltjes geprobeerd, maar de afvoer is nog steeds verstopt? Dit wilt u natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben, dus maak vandaag nog een afspraak met één van onze professionele ontstoppers.

Voor het maken van een afspraak kunt u ons contactformulier invullen of bellen naar 085-2505218.


“Oma-weet-raad” bij een verstopte gootsteen


Er zijn diverse mogelijkheden om in eerste instantie zelf te proberen de gootsteen te ontstoppen. Onstopping.nl adviseert u om hierbij géén chemische schoonmaakmiddelen te gebruiken! Deze zijn zeer agressief voor de leidingen, waardoor deze sneller zullen slijten en lijmverbindingen van de afvoer kunnen oplossen.


Wat u wel zelf kunt proberen om de gootsteen te ontstoppen;


Reinigen van de sifon

In de kromming van de “zwanenhals” onder de gootsteen kunnen voedselresten achterblijven en een verstopping veroorzaken, waardoor het water niet meer weg kan lopen. Zet een emmer onder de sifon, deze kan vervolgens losgedraaid en gereinigd worden.


Plopper

Soms kan een ouderwetse “plopper” de verstopping in de gootsteen verwijderen. Plaats de plopper recht op het afvoerputje van de gootsteen, zodat deze volledig bedekt is. Met een duw- en trekbeweging zuigt de plopper de afvoer vacuüm en kan de verstopping loskomen.


Soda & azijn

Giet een kopje soda met water door de afvoer, gevolgd door een beetje azijn. Deze combinatie zorgt voor een bruisend effect en na een kwartiertje kunt u naspoelen met een ruime hoeveelheid water. Ook een fles cola geeft dit bruisende effect in de afvoer, laat even intrekken en naspoelen.


Afwasmiddel

Afwasmiddel werkt ontvettend en kan een eventuele verstopping van vetresten oplossen. Giet flink wat afwasmiddel in de gootsteen, laten intrekken en goed naspoelen.


Deze oma-weet-raad-tips zijn zeker het proberen waard bij een kleine verstopping. Zit de verstopping dieper in de leiding of is deze hardnekkig, schakel dan een professionele ontstopper in.


Wat doet een professionele ontstopper?


De ontstopper probeert in eerste instantie de verstopping in de gootsteen te verhelpen met een ontstoppingsveer. De veer wordt al draaiend door de afvoer gebracht en slaat onderweg alle obstakels kapot, zodat de afvoer weer kan doorstromen.

In sommige gevallen kan de ontstoppingsveer de verstopping niet verhelpen en zal een deel van de afvoer vervangen moeten worden om het water te laten doorstromen. Gelukkig zijn dit uitzonderingen en kunnen de meeste verstoppingen verholpen worden met professionele apparatuur.


Camera-inspectie


Een verstopping van de gootsteen kan ook veroorzaakt worden door externe factoren, denk hierbij bijvoorbeeld aan wortelgroei of een verzakking. Met behulp van een camera-inspectie kan de ontstopper de exacte locatie bepalen en kunnen de herstelwerkzaamheden zonder onnodig hak- en breekwerk worden uitgevoerd.Direct een verstopping van uw gootsteen melden? Klik hier