Afvoer van de douche verstopt?


De douche wordt in de meeste huishoudens intensief gebruikt en geeft daarom altijd een risico op verstopping. Vooral als er meerdere gezinsleden gebruik maken van de douche, kan de combinatie van haar- en zeepresten het doucheputje uiteindelijk verstoppen, waardoor het water niet meer goed door kan lopen. Dit kan zeer hinderlijk zijn en bij een ernstige verstopping het gebruik van de douche onmogelijk maken.


De gevolgen van een verstopte afvoer


Een eerste signaal van een beginnende verstopping is dat het water tijdens het douchen langzamer wegloopt dan normaal of een vieze geur vanuit het putje. Als een beginnende verstopping niet bijtijds wordt opgelost, zullen de doorgespoelde haar- en zeepresten de verstopping blijven verergeren en kunnen de gevolgen groot zijn. Een goed doorlopende afvoer is noodzakelijk om te voorkomen dat het water geen kant meer op kan en de badkamer blank komt te staan. Het stilstaande water kan dan waterschade in de badkamer veroorzaken en is een voedingsbron voor bacteriën, schimmels en stankklachten.


Verstopping van het doucheputje zelf oplossen


Er zijn diverse mogelijkheden om een lichte, beginnende verstopping van het doucheputje zelf op te lossen;


Rooster doucheput schoonmaken

Maak het doucheputje open en verwijder de haar-en zeepresten. Zit de verstopping iets dieper dan alleen het putje, dan kunt u proberen om de verstopping met een ijzerdraad of een haakje uit de afvoer te halen.


De rubberen plopper

Bij een kleine verstopping kan de “ouderwetse” plopper soms de verstopping oplossen. Plaats de plopper recht op het afvoerputje en met duw- en trekbewegingen zuigt de plopper de afvoer vacuüm, waardoor de verstopping los kan schieten.


Soda & azijn

Een mengsel van schoonmaakazijn en baking-soda geeft een bruisend effect in de afvoer, waardoor een kleine verstopping los kan komen. Laat het mengsel een tijdje intrekken en spoel goed na met warm water.


Wat vooral niet te doen bij een verstopping


Het advies is om bij een verstopping géén chemische ontstoppingsmiddelen te gebruiken in de afvoer. Deze middelen zijn zeer agressief voor de leidingen, waardoor deze sneller zullen slijten en lijmverbindingen in de afvoer kunnen oplossen.


Doucheputje ontstoppen door de professionele ontstopper


Als de bovenstaande tips niet hebben geholpen, dan is het verstandig om een professioneel ontstoppingsbedrijf in te schakelen. De ontstopper heeft voldoende ervaring en de professionele apparatuur en gereedschap om het doucheputje vakkundig te ontstoppen. Voor het maken van een afspraak kunt u ons contactformulier invullen of bellen naar 085-2505218.


Wat kost het ontstoppen van het doucheputje?


Ontstopping.nl hanteert vaste tarieven voor het ontstoppen van het doucheputje. De tarieven zijn na te lezen op onze tarievenpagina, zo weet u precies waar u aan toe bent!