Doorspuiten riool


Een verstopt riool kan een hoop nare gevolgen hebben, zo kunt u last krijgen van stankklachten, niet doorlopende afvoeren en wateroverlast. Het is belangrijk om verstoppingen in het riool zo spoedig mogelijk effectief en blijvend op te lossen. Voor het reinigen van het riool of het verhelpen van een verstopping wordt vaak gebruik gemaakt van reiniging door middel van hoge druk. Door het water met hoge druk door het riool te spuiten worden aanwezige blokkades verpulvert, waardoor de leidingen direct weer goed doorlopen. Het doorspuiten van de riolering is een doeltreffende en milieuvriendelijke methode, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van chemische middelen.


Heeft u een verstopping of wilt u de riolering preventief laten doorspuiten, maak dan vandaag nog een afspraak met één van onze ervaren ontstoppers! U kunt een afspraak maken door het contactformulier in te vullen of te bellen naar 085-2505218.


Oorzaken verstopt riool


Een verstopping van het riool kan meerdere oorzaken hebben, maar wordt meestal veroorzaakt door een ophoping van doorgespoelde vuil- en vetresten. Vooral in de keuken worden veel vet- etensresten door de afvoer van de gootsteen gespoeld en na verloop van tijd kan dit gaan ophopen en een verstopping veroorzaken. Maar ook in het toilet worden regelmatig producten doorgespoeld die niet in het riool thuishoren, denk hierbij aan maandverband, natte doekjes of een overdaad aan toiletpapier. Verstoppingen in de badkamer worden veelal veroorzaakt door de combinatie van zeep- en haarresten. Zeep en shampoo spoelen niet zo snel door als het water en zeker in combinatie met haren kan dit op den duur een verstopping veroorzaken. Maar ook externe factoren kunnen schade veroorzaken aan de riolering, waardoor een verstopping kan ontstaan. Als er bomen staan op de plek waar de riolering onder de grond loopt, dan bestaat er altijd het risico dat de boomwortels op een gegeven moment de riolering raken. Boomwortels kunnen dwars door de riolering heen groeien en flinke schade en een verstopping veroorzaken. Maar ook werkzaamheden in de straat of verzakkingen kunnen leiden tot een breuk in de rioolbuis.


Met een camera-inspectie kan de ontstopper snel lokaliseren waar de schade zich bevindt. Een camera wordt dan in de rioleringsbuizen geleid en wordt door de ontstopper op afstand bediend. Tijdens de rioolinspectie kan de camera op een beeldscherm worden gevolgd en de exacte locatie en schade worden vastgesteld. Zodra deze gegevens bekend zijn, kunnen - zonder onnodig graafwerk- de herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Tijdens de camera-inspectie kan ook worden geconstateerd dat de riolering foutief is aangelegd of door een verzakking de hellingshoek van de riolering verkeerd ligt. De rioleringsbuizen horen schuin af te lopen naar de hoofdriolering en als dat niet meer het geval is, dan kunnen daar verstoppingen ontstaan. Het doorspuiten en reinigen van de riolering zal dan op korte termijn een oplossing zijn om de afvoer weer door te laten lopen, maar de oorzaak van het probleem is daarmee niet verholpen. Het vervangen van de verzakte rioleringsdelen of het opnieuw beugelen van de huidige riolering zal dan de definitieve oplossing zijn om verstoppingen in de toekomst te voorkomen.


Preventief doorspuiten van de riolering


In een normaal huishouden zal het doorspuiten van de riolering alleen nodig zijn als er een verstopping is ontstaan. Het preventief doorspuiten van een goed aangelegde riolering is dan ook niet nodig. Als de riolering vaker dichtslibt, door bijvoorbeeld slecht afschot, dan is het preventief doorspuiten van de riolering aan te raden om verstoppingen te voorkomen. Ook voor de horeca is het periodiek doorspuiten van de riolering aan te raden. De riolering wordt in deze bedrijven intensief gebruikt en vet- en etensresten verdwijnen helaas regelmatig in de afvoer.


Wat kost het doorspuiten van de riolering?


Ontstopping.nl hanteert altijd vaste tarieven voor het doorspuiten van de riolering, deze kunt u terugvinden op onze tarievenpagina. Tijdens het maken van de afspraak worden deze tarieven ook altijd telefonisch met u besproken en vervolgens krijgt u een bevestiging via de mail. Zo weet u altijd van tevoren waar u aan toe bent en komt er nooit een nare verrassing achteraf.