Camera inspectie riool

Een probleem met de riolering wordt niet altijd veroorzaakt door een verstopping van het toilet of de afvoer. Er kan ook sprake zijn van een scheur of breuk in de riolering en om deze goed te kunnen bekijken en te lokaliseren kan er een camera inspectie worden uitgevoerd. Met deze moderne techniek kan de rioolspecialist de binnenzijde van de riolering en afvoerleidingen controleren en zo eventuele knelpunten in kaart brengen.


Voordelen van een professionele camera inspectie

Het feit dat de rioleringsbuizen zich onder de grond bevinden en lastig bereikbaar zijn, maakt inspectie een lastige klus. Gelukkig beschikken onze rioolexperts over professionele, geavanceerde camera’s om het probleem zo snel mogelijk te kunnen lokaliseren. Een camera inspectie geeft een zeer compleet beeld van de inwendige staat en eventuele problemen van de riolering. De camera kan de exacte locatie van scheuren en breuken aanwijzen en maakt het probleem inzichtelijk, zodat de riolering daarna zonder onnodig hak- en breekwerk hersteld kan worden.


Camera inspectie van het riool: zo werkt het

De rioolspecialist controleert de riolering en afvoerleidingen op eventuele beschadigingen met behulp van een geavanceerde, waterdichte camera. De camera met sensor wordt met een kabel door het riool geleid en via een beeldscherm kan de vakman bovengronds meekijken met de route van de camera en zo de binnenzijde van de riolering inspecteren. Op basis van de camerabeelden kunnen eventuele problemen zoals lekkages, scheuren en boomwortels door de specialist worden gesignaleerd en de juiste locatie van het probleem worden vastgesteld. Na de inspectie zal de rioolspecialist een nauwkeurige rapportage van de bevindingen uitbrengen en worden mogelijke oplossingen en kosten met u besproken. Het grootste voordeel van een camera inspectie van de riolering is dat het probleem en de exacte locatie zonder graaf- en breekwerk wordt opgespoord en herstelwerkzaamheden heel gericht kunnen worden uitgevoerd.


Wat gebeurt er na de camera inspectie van het riool?

Na de camera inspectie van de riolering krijgt u een uitgebreide rapportage van de bevindingen van de rioolspecialist. U kunt zelf meekijken naar de foto’s, digitale tekening of een video van de inwendige staat van het rioleringsstelsel en een passend plan van aanpak wordt met u besproken. Is er sprake van een scheur of een breuk in de riolering dan is vaak een kleine renovatie voldoende om het probleem te verhelpen. Indien mogelijk zal de rioolspecialist de reparatie van een klein defect gelijk voor u uitvoeren of er wordt een vervolgafspraak voor de herstelwerkzaamheden ingepland. Doordat de rioolspecialist na de camera inspectie nu een compleet en duidelijk beeld van de staat van de riolering heeft gekregen, kan er soms ook geconstateerd worden dat een eenvoudige renovatie niet afdoende is om het probleem te verhelpen. Sommige rioleringen zijn dusdanig verouderd, dat de aanleg van een compleet nieuw buizenstelsel noodzakelijk is. Uw rioolexpert zal dan een passende en vrijblijvende offerte uitbrengen voor vervanging van de rioleringsbuizen.


Rioolinspectie nodig? Bel voor een afspraak met de rioolspecialist

Kunnen wij u helpen door een camera inspectie van de riolering in te plannen? Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer 085-2505218. Voor meer informatie, advies of minder urgente problemen kunt u ook ons contactformulier invullen.


Wat zijn de kosten van een camera inspectie van de riolering?

Ontstopping.nl hanteert altijd een vaste prijs voor een camera inspectie van uw riolering. Bij het maken van een afspraak wordt het tarief altijd eerst telefonisch met u besproken en krijgt u ook een afspraakbevestiging via de mail toegestuurd. Ook zijn onze vaste tarieven altijd terug te vinden op onze tarievenpagina, zo komt u nooit voor verrassingen te staan en weet u altijd precies waar u aan toe bent.